12 de maig 2008

Monogràfic Metal Gear Solid -1a Entrega-


Aprofitant l'estrena de Metal Gear 4: Guns of the Patriots he decidit crear un monogràfic especial de varies entregues on es repassarà cada un dels jocs de la saga Metal Gear Solid. Una saga creada per Hideo Kojima amb l'ajuda de l'equip Kojima Productions i amb el vist-i-plau de l'empresa japonesa Konami.

Metal Gear 4: Guns of the Patriots posa punt i final a la història de Solid Snake a Metal Gear Solid. Una saga que ha estat present a 7 plataformes diferents començant per PlayStation, PlayStation2, PC, Xbox, GameCube, PSP i que acabarà el 12 de Juny a PlayStation3. Amb aquesta nova entrega gaudirem d'un altre dels llançaments més esperats. El primer, GTA IV va sortir fa tan sols unes setmanes i va aconseguir vendre en 24 hores un volum de negoci de 310 milions de dolars. Superant jocs com Halo 3 o pel·lícules com Spider-Man 3 i Harry Potter & And The Deadly Hallows.

Hideo Kojima va començar a donar vida al personatge Solid Snake amb el videojoc Metal Gear, llançat l’any 1987 a Japó i Europa per a l’ordinador MSX2, i més tard, per la consola NES (Nintendo Enterteinment System). El joc va tenir una seqüela, Metal Gear 2: Solid Snake, però no va arribar a sortir del Japó fins passats 15 anys.


L’inici d’una llegenda

Al 1998 apareix Metal Gear Solid. Una saga a la qual se li afegirà la denominació de “Solid” en referència a l’adaptació dels gràfics en 3D. El joc va sortir per a PlayStation, consola de Sony, en contraposició de la primera entrega que va donar el salt a la consola de Nintendo, la NES. A part d’incorporar aquesta novetat de les 3 dimensions en va incloure moltes altres. Es va crear un nou gènere en el món dels videojocs gràcies a la combinació del tandem Acció-Infiltració. Un altre de les més rellevants va ser el doblatge del joc en castellà. Fins i tot Hideo Kojima la va escollir com una de les seves preferides per darrera de la japonesa. El joc va vendre més de 6 milions d'unitats col·locant aquesta sèrie com un dels estandarts de Konami.

Per a molts, Metal Gear Solid és molt més que un videojoc, per a d’altres no és res més que una pel·lícula interactiva.

La raó?, simple.

Si d’alguna cosa es caracteritza la saga és pel seu enrevessat argument, per la profunditat dels seus personatges, per l’utilització de moltes escenes cinematogràfiques i per tractar de temes mediambientals i d’àmbit filosòfic. La banda sonora va a càrrec de Konami mentre que de l'opening i l'ending se n'encarreguen TAPPY i Rika Muraoka amb "Main Theme" i "The best is yet to come"

En les següents línies s’explicaran alguns dels fets ocorreguts al joc que seran claus per entendre la trama del joc:

"Any 2005. Han passat 6 anys dels fets ocorreguts a Zanzibar (Metal Gear 2: Solid Snake). Ens trobem a l’Illa Shadow Mosses, pròxima a la costa d’Alaska. Un grup reduït de membres de la unitat FoxHound s’ha apoderat de l’illa i llançarà una bomba nuclear si no s’accepten les seves exigències. El líder del grup rep el nom en clau de Liquid Snake. Curiosament té el mateix nom en clau que el nostre protagonista. Però que se sàpiga fins al moment, Solid Snake era fill únic.

A part del líder de la Unitat, Liquid Snake, entre els seus membres hi destaquen Revolver Ocelot, expert en la tortura i en els revolvers, Vulcan Raven, un gegant espiritualista, Decoy Octopus, mestre de les disfresses, Sniper Wolf, la bellesa convertida en arma, i Pshyco Mantis, mentalista capaç de llegir els pensaments de les persones. Les exigències d’aquest grup terrorista és que se’ls retorni el cos de Big Boss, el millor soldat del segle XX.

Solid Snake serà informat de l’incident i se l’enviarà immediatament per tal de resoldre el problema. El seu objectiu serà infiltrar-se a la base militar, rescatar a tres persones: Meryl Silverburgh, membre de Fox Hound, Donald Anderson, el cap de DARPA (Agencia d’Investigació i Defensa) i Kenneth Baker, President de ArmsTech i investigar si l’enemic es capaç de llançar l’atac nuclear.

Solid Snake no podrà comptar amb l’ajuda de ningú. Únicament rebrà informació mitjançant un aparell microscòpic anomenat Codec situat a l’interior de l’orella. Amb aquest aparell és podrà comunicar amb Roy Campbell, cap de les operacions, Naomi Hunter, cap del departament mèdic de FoxHound, Mei Ling, inventora del Codec, Natasha Romanenko i Master Miller, experts amb armes o situacions de guerra.

Solid Snake s'enfronta i derrota a molts dels soldats de FOXHOUND i a l'unitat d'elit, excepte Revolver Ocelot, que escapa, i Decoy Octapus, que mor de manera misteriosa a causa d'un atac de cor quan estava disfressat de Donal Anderson (DARPA). Durant la missió, Snake descobrirà que tant ell com l'oficial en cap de FOXHOUND, Liquid Snake són genèticament iguals que Big Boss. El duel amb el seu germà biològic acaba amb la sobtada mort de Liquid d'un atac de cor semblants als de Decoy Octapus i Kenneth Baker. Naomi Hunter explicarà a Snake que és el portador d'un virus anomenat FOXDIE, al qual, se li desconeixen els efectes. Snake, Hal Emmerich i Meryl Silverburgh són declarats oficialment morts.

Un dels supervivents, Revolver Ocelot, revela ser un doble agent que treballava al mateix temps per l'unitat FOXHOUND i pel president dels Estats Units George Sears, que rebia les especificacions del nou Metal Gear REX guardat a les instal·lacions de Shadow Mosses."

A causa de l'èxit de Metal Gear Solid, GameCube va rebre un remake d'aquest joc. Metal Gear Solid: Twin Snakes va ser el titol elegit. Les novetats més importants que oferia eren uns gràfics com els de Metal Gear Solid: Sons of Liberty, uns moviments nous i més ràpids, unes escenes d'acció made in "Matrix" i una millora de la IA de la CPU. El doblatge en castellà però, es va quedar en no res.

A la pròxima entrega repassarem Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty i Metal Gear Solid 2:Substance que van sortir per a Ps2, PC i Xbox.