18 de maig 2008

Monogràfic Metal Gear Solid -2a Entrega-


Desprès de publicar la 1a Entrega d'el monogràfic Metal Gear Solid, ara li toca el torn a la 2a part. En aquest article analitzarem en profunditat Metal Gear Solid: Metal Gear Solid: Sons of Liberty



Simulacre de la llegenda

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty conegut també com a MGS2 va suposar el salt de la saga Metal Gear a les consoles de 128 bites. Això va oferir als programadors crear models en 3D molt més definits, expressius i reals. A més, va oferir noves possibilitats en la jugabilitat com apuntar en primera persona, penjar-se per la baranes o donar tombarelles. L’element, però que va contraure més controversia va ser la decisió d’incloure un nou protagonista a la saga Metal Gear Solid: Raiden. Solid Snake només apareix als primers 15 minuts de joc.

El llançament del joc va ser al 2001 per a PlayStation 2. Mes tard es va llançar una expansió anomenada Metal Gear Solid 2: Substance, per a PlayStation 2, Xbox i Windows. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, que té prevista la sortida pel 12 de juny, tancarà tots els fronts que s'hagin deixat oberts a MGS2.


Han passat dos anys dels incidents de Shadow Mosses. Durant aquests anys Revolver Ocelot ha fet circular lliurement la tecnologia del Metal Gear pel mercat negre. A causa d’això s’han creat diferents versions de Metal Gear. Per a fer front aquesta amenaça tornarem a comptar amb l’ajuda de Solid Snake, membre de Philanthropy (ONG anti-Metal Gear). Un dels prototips de Metal Gear ha estat creat pels U.S.Marines. Snake s’haurà d’infiltrar al vaixell on l’estant transportant fins a un lloc desconegut i demostrar al Govern l’existència d’aquest Metal Gear. Però no serà l’únic invitat a la festa, Ocelot, amb un nou braç gràcies al de Liquid Snake, també va darrera del Metal Gear i ningú li treurà l’idea d’aconseguir-lo.



Dos anys desprès de l'accident del vaixell pretolier a les costes de Manhattan, ens trobem en una planta de neteja mediambiental amb el nom de Big Shell. De sobte, el lloc és capturat per un grup terrorista anomenat Sons of Liberty. Aquest grup amenaça amb fer explotar el Big Shell si no es compleixen les seves exigències. A més, han raptat al president dels Estats Units. Raiden, membre de la reformada FoxHound serà enviat per infiltar-se a la planta Big Shell (Tot això em sona d’alguna cosa).



La missió de Raiden serà la d'alliberar a l'actual President dels Estats Units que ha estat raptat per un grup terrorista anomenat Dead Cell. Roy Campbell i Rose, la seva novia, via codec, seran les uniques persones que es podran comunicar amb ell durant la missió. El lider del grup terrorista Dead Cell es fa anomenar Solid Snake, l'heroi de Shadow Moses. Els altres components del grup seran Fatman, un expert en explosius, Vamp, un vampir homosexual, Fortune, la dona amb sort i Revolver Ocelot, mestre de la tortura i el revolver.
Durant l'infiltració de Raiden al complex Big Shell coneixerà a Irouquois Pliskin, personatge molt semblant a Solid Snake si no fos que aquest va morir fa 2 anys en l'accident del vaixell.



Més endavant es descobrirà que la persona que es fa anomenar Solid Snake, líder de Dead Cell, és en qüestió Solidus Snake, un 3r clon de Big Boss. Que el Cyborg ninja és Olga Gurlukovich, i que Irouquois Pliskin és el veritable Solid Snake disfrassat. També es revelarà que el Big Shell només és una tapadera on realment s'està desenvolupant una nou Metal Gear, el Arsenal Gear, un fortaleza amfibia mobil productora en serie de Metal Gear RAY.



Al final es descobrirà que tot el que ha succeït ha estat planejant perfectament per un grup de 12 persones que es fan anomenar "Patriots" o "Lalilulelo". Tot estava perfectament estudiat per a simular els esdeveniments de Shadow Mosses. Un grup terrorista, un hostatge, un heroi, un ninja, Ocelot...
Tot, excepte l'aparició del veritable Solid Snake al Big shell segons explica Ocelot, espia dels "Patriots", a dalt del Arsenal Gear.



Les coses canviaran quan l'esperit de Liquid Snake controli el cos de Ocelot mitjançant el braç que s'hi va fer implantar. Liquid té l'intenció de descobrir qui hi ha darrera d'aquest grup de 12 misteriosos i que és el que es proposen. Mentre Snake va en busca i captura del seu germà Liquid, Raiden haurà d'enfrontar-se al seu mentor Solidus Snake dalt d'un Arsenal Gear empotrat a la ciutat de Manhattan. La batalla final acabarà amb Solidus Snake caient sobre l'estatua de George Washington. Per últim, Raiden i Solid Snake seran informats per Hall Emmerich que els "Patriots" que estan buscant fa més de 100 anys que són morts.

Com ja hem dit abans, va sortir una versió extensa amb el nom de MGS2: Substance. El joc conté la història principal de Sons of Liberty, el Boss Survival i el Casting Theater. L'addició més important del Substance és l'implementació d'unes VR Missions. A més, hi trobem també un sub-plot anomenat "Snake Tales" on podrem controlar a Snake a la base de descontaminació Big Shell. Exclosiu de la versió per Ps2 va ser la inclosió d'un minijoc d'Skateboarding.



Metal Gear Solid 3: Snake Eater serà la seguent entrega d'aquest anàlisis de la serie Metal Gear Solid abans que surti l'últim joc que explicarà el final de la història de Solid Snake, Ocelot, Raiden... el dia 12 de Juny: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots