4 de maig 2008

Un joc de 10

El videojoc més criticat i alhora més aclamat ha tornat.
GrandTheft Auto IV ja és entre nosaltres i apunta molt amunt. Quan sentim GTA, abreviatura de Grand Theft Auto, no ens podem treure de la ment la paraula “polèmica”. I és que ens agradi o no, el joc en sí és llibertat absoluta i ,per tant, hi podem fer les burrades més impensables. GTA IV no deixarà indiferent a ningú. Rockstar ha aconseguit, fins al moment, crear el millor videojoc de l’any.


1. El millor personatge

Una nova vida, aquest és el motiu pel qual Niko Bellic, protagonista principal d’aquesta entrega, viatjarà a Liberty City. Una ciutat molt semblant a Nova York que estarà plena de riqueses, comoditats, dones i poder. Bellic haurà de donar-se a conèixer en aquest nou país partint des de 0. Nosaltres l'haurem d'ajudar a sobreviure en un món on el més important no són els valors humans.


2. Una història digna de les millors pel·lícules del gènere

Tot i creure que en els videojocs els arguments són pobres i deixen molt a desitjar, hi trobem exemples com GTA IV on passa tot el contrari. La narrativa del joc ens deixarà enganxats a la cadira hores i hores. I és que a part de tenir una gran jugabilitat té un gran guió. El joc té una duració mínima de 24 hores. Però si decidim agafar-nos-ho en calma tindrem diversió durant molt de temps.


3. Una ciutat "virtual" molt real

Una realitat que a cada entrega va a més. Liberty City ens deixarà bocabadats. El pas de la nit al dia, o del bon temps als dies de pluja seran coses que passaran sense que nosaltres en siguem conscients. Com si fos una cosa "normal". Tots aquests canvis també seran percebuts pels ciutadans de Liberty City, que depenent del clima optaran per emportar-se un paraigües o anar de compres. El canvi del dia a la nit també és notarà. Durant el dia podrem apreciar gran circulació pels carrers, ja sigui amb vehicle o a peu, a la nit ,en canvi, la circulació serà més tranquil·la i ens podrem trobar el camió de les escombraries fent-nos esperar per treure la brossa del carrer.

Liberty City serà una recreació de Nova York i cada un dels seus barris: Broker serà l’equivalent de Brooklyn, Manhattan serà Algonquin, Queens és ara Dukes, el barri del Bronx serà Bohan i Nova Jersey serà Alderney.


4. Les missions més impossibles

GTA IV és sinònim d’acció. I d’això no en faltarà en cap moment del joc. Niko Bellic ha arribat en un món desconegut que només coneix pels e-mails que rep del seu cosí. És per això, que un cop arribem ja haurem de fer treballs per aconseguir diners. Les primeres missions no seran gaire complicades i no requeriran molta traça. Serà com fer un tutorial però sense adonar-nos-en. Evidentment, la recompensa serà bastant pobre i no serà fins ben entrat el joc on començarem a tenir grans fortunes per invertir en el que vulguem. I és clar, missions molt més complicades que només podran ser superades amb grans dosis d'habilitat. Les màfies i la policia seran els nostres enemics. Ara bé, sempre és bona la dita que diu: L'enemic del meu enemic és el meu amic.


5. Connectat a les tendències

Doncs, sí. Fins i tot Niko Bellic tindrà un mòbil com qualsevol de nosaltres. Aquest nou aparell ens facilitarà molt més les coses. Podrem trucar, rebre missatges, recordar una cita, fer-lo servir com a guia de telèfons... sense tingué que prémer “Start” per parar la partida i guardar tota aquesta informació. En definitiva, serà un nou element que se'ns farà indispensable. Però això no és tot, Internet també serà una eina on podrem interaccionar amb els nostres amics. Podrem rebre i respondre e-mails, buscar "politonos" pel nostre mòbil, comprar cotxes i fins i tot buscar una novia virtual!


6. Els vehicles, els nostres millors aliats

Com ja és sabut, a GTA els vehicles seran de vital importància per desplaçar-nos per la immensitat de Liberty City. Cotxes, camions, motos, helicòpters i llanxes seran alguns exemples que podrem pilotar durant el joc. La varietat també existirà dins del mateix tipus de vehicles. Podent-nos trobar més de 23 tipus de cotxes.

Si ens posem per primera vegada davant del volant ens adonarem que conduir ja no és tan fàcil com altres entregues i que si no vigilem ens podem endur a gent i a cotxes per davant si no frenem a temps. Però si en algun lloc es pot atropellar a la gent, matar a vianants o robar cotxes és aquí. Cal dir, que si som vistos per la policia ens perseguirà fins a arrestar-nos. Bé, si som experts davant del volant serà difícil que la policia ens pugui posar les manilles. Encara que sempre hi ha un límit. 6 estrelles de cerca són molt difícils de treure’ns de sobre.


7. Equipats amb les millors armes

Al principi només disposarem de les mans com a arma disponible. Però conforme ens anem fent un nom per la ciutat i aconseguim superar les missions serem recompensats amb diferents tipus d’armes. Normalment, en algunes missions se’ns dóna una arma amb la qual haurem d’afrontar la feina. A partir d’aquí, ja tindrem l’arma sempre disponible en alguna de les escasses botigues que hi ha repartides per la ciutat. Si som detinguts per la policia, ens requisaran les armes que portem a sobre. Per tant, potser seria millor opció deixar-nos matar.


8. Un transport de qualitat

A Grand Theft Auto IV podrem viatjar com un ciutadà més. A part de la sempre recomanable opció de viatjar a peu. Gratis i saludable. Trobarem altres opcions que ens faran desistir de robar un cotxe per a traslladar-nos fins al punt indicat. El taxi, el tren o el metro seran alguns dels transports públics que utilitzarem més sovint durant el joc. Si intentem agafar un taxi, primer, haurem de fer una senyal al conductor, i si ens veu, pararà per a que hi pugem pujar. A dins del taxi podrem veure, com un espectador més, tot el que passa fora del nostre vehicle. Podent observar des de la finestra del taxi com una persona estar escapant d’un policia, un home estar fent negocis pel mòbil o estar present en un accident de transit a pocs metres. El preu del trajecte dependrà de la distancia i de la rapidesa amb la qual hem fet anar al conductor. Amb el metro i el tren no anirem tan ràpid, però a canvi no se’ns fa pagar el trajecte.


9. La varietat d'oci

Tantes missions no són bones per a ningú, ni tan sols per a Niko Bellic. És per això que disposarem de temps d’oci per a gaudir amb els amics o les novies que tinguem. Bars, restaurants, fast foods, clubs o botigues seran les destinacions més usuals alhora de sortir. Depenent de la companyia que tinguem, visitarem un lloc o un altre. Si sortim amb els nostres amics, podem anar a prendre unes copes o visitar un club d’striptease. És clar que no farem el mateix si sortim amb la nostre novia. On la opció més valida és fer un sopar romàntic en algun dels restaurants més cars de Algonquin. El més graciós de tot, és que si ens passem de cerveses o alcohol acabarem borratxos i tant el personatge com nosaltres veurem la pantalla borrosa. Per tant, el viatge cap a casa es torna tot un repte perquè si abans ja era difícil conduir, amb l'estat que portem, encara més. Si la policia ens veu en aquest estat ens farà parar i ens detindrà. Per tant, la millor opció per a la nostre seguretat serà la d'agafar un taxi.


10. El multi jugador online

Una de les novetats més importants serà el nou multijugador online. Aquest multijugador permetrà un nombre màxim de 16 persones i tindrà 15 minijocs diferents. Alguns d’aquest 15 jocs seran: Hangman's NOOSE, Car Jack City, Bomb da Base, Bomb da Base II, Mafia Work, Team Mafia Work, Deathmatch, Team Deathmatch, Turf War, Cops N Crooks, Race, GTA Race, Deal Breaker y Free Roam.

En cada un d’ells tindrem uns objectius diferents. Bàsicament hi haurà un Deatmach (tots contra tots), un TeamDeatmach (en equips), un GTA Race (una cursa), un Mafia Work i un minijoc a l’estil Polis vs “Cacos”. Si sumem les hores de l’offline i l’online tenim joc per molt de temps.

Grand Theft Auto IV no ha trigat gaire en ser considerat un dels millors jocs de l'any. I això que gairebé l'acabem de començar. GTA IV pot convertir-se en un dels millors jocs de nova generació. De moment no adelantem esdeveniments i continuem gaudint d'aquest meravellós joc que en tenim per estona.

10/10

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Best game ever! gran analisis