1 de juny 2008

Resident evil 5

Han passat 10 anys de l'incident de Racoon City. Chris Redfield tornarà a ser el protagonista en aquesta nova entrega que ens portarà fins al continent Africà. La nostra missió serà la d'investigar com es va originar el virus progenitor i eliminar tot rastre.

Desprès que a Resident evil 4, l'heroi indiscutible fos Leon S.Kennedy, en aquesta missió ens posarem altre cop (i ja en van 3) a la pell de Chris Redfield. Un ex-membre dels STARS que es va veure involucrat en l'accident de la mansió de Racoon City. Des de llavors no ha parat de lluitar perquè Umbrella, empresa culpable de l'incident, fos destruïda. Ara, Umbrella ha desaparegut del mapa però el terrorisme biològic continua latent. Africa va ser el lloc on va néixer la humanitat, ara és el lloc on resideix el mal.



En un primer tràiler del joc se'ns va mostrar un escenari en plena llum del dia, cosa impensable fa poc temps en un Resident Evil. La foscor i els llocs tancats sempre han estat un element rellevant de la saga. L'intrusió d'aquest nou element provocarà "efectes secundaris" al nostre personatge tals com la pèrdua de la visió durant un segons quan canviem d'il·luminació o deshidratació per falta d'aigua. A més, en el tràiler ens presenten uns "infectats" molt més àgils i veloços que els Ganados de Re4 i evidentment, que els zombis.



Un dels punts més polèmics del joc són els enemics: gent de raça negre. Des de l'aparició del 2n tràiler alguns col·lectius s'han manifestat en contra del joc per evocar al racisme. No hem d'oblidar però, que Resident Evil 5 només és un videojoc i que tot el que hi succeïx és purament ficció. Deixant de banda aquest tema, en aquests més de 3 minuts que dura el vídeo podem extreure varies conclusions. Seguirà un estil molt semblant al seu predecessor, Resident evil 4. Amb grans dosis d'acció i multitud d'enemics. La càmera estarà en 3a persona a l'altura dels hombros. Pel que fa referència a l'aspecte tècnic del joc, quedarà palès el gran potencial de Ps3 i Xbox360. I per últim, apareixeran personatges coneguts de la saga que fins ara no en sabíem res.



Un nou virus amenaça Africa. Pel que s'ha pogut veure aquest nou virus necessitarà d'un hoste per poder desenvolupar-se. Un cop, la persona s'ha infectat deixa de tenir sentiments vers als altres i es torna "ultraviolent". La seva força i velocitat augmenten de forma impressionant en qüestió de segons. Alhora d'atacar utilitzaran armes blanques, eines o pals que tinguin al seu l'abast i els llançaran contra nosaltres. Si la lluita és cos a cos, els hi sortirà un parasit de la boca al més pur estil "Predator" que si no esquivem ens matarà a l'instant. És per això, que disposarem de "combos" que es podran realitzar amb un sol botó com ja feia Leon al Re4.



Un enemic molt temut de la passada entrega tornarà a fer acte de presencia. L'home de la motoserra tornarà per intentar tallar-nos el nostre cap. desprès de l'èxit que va tenir a Resident evil 4, els desenvolupadors han tornat a pensar en ell per incorporar-lo a la llista d'enemics de Re5. Fins a la data, els únics enemics que s'han mostrat en imatges i vídeos han estat els individus amb forma humana intel·ligents, l'home de la motoserra i els gossos.




Armats i amb bona companyia. Com a tots els Resident Evil, la primera arma de foc de la qual disposarem al principi serà la pistola. Al tràiler, sembla bastant efectiva davant un nombre reduït d'enemics però quan en tinguem 20 a sobre trobarem a faltar una arma "més contundent". Algunes de les armes que s'han deixat veure són: una escopeta, un rifle franctirador i una arma d'assalt. Si no en tenim prou amb aquest arsenal disposarem de l'ajuda d'una nou company femení per aquesta entrega. És desconeix el nom i l'origen d'aquest personatge. Només se sap que ens ajudarà durant l'aventura.



Una altre novetat serà l'incorporació d'un modalitat cooperativa que permetrà a dos jugadors connectats a través de la xarxa compartir de principi a fi les aventures de Chris Redfield. A més, també s'ha anunciat el retorn del mini-joc "Mercenaries".



Resident evil 5 sortirà per a PS3 i Xbox360 a principis del 2009. Esperem que aquesta aventura tanqui algunes de les preguntes que molts jugadors continuen fent-se. Quins són els plans d'Albert Wesker? Per a qui treballa Ada Wong? On són Sherry Birkin i Steve Burnside? i la més intrigant de totes. Aconseguirem finalment veure l'home que s'amaga darrera de l'origen del Virus-T? Tot això només ho podrem descobrir quan surti Resident evil 5...

1 comentaris:

Anònim ha dit...

El racó del pikmin...
Quin joc més entrenyable, tot hi que no era pas fàcil.