24 de juny 2008

Monogràfic Metal Gear Solid -3a Entrega-


Metal Gear Solid 4, l’última entrega que tanca la història de Solid Snake, ja és aquí. Els problemes amb els transportistes i la seva distribució han fet que el joc es retardés una setmana. Dimarts 17 es va fer el llançament oficial en territori espanyol quan en principi havia de ser el dia 12. Però abans de conèixer que ens depararà aquesta 4a entrega encara ens queda repassar la història de Big Boss, Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

El “pare” de la llegenda

Snake Eater és la 3a entrega de la saga Metal Gear Solid i la 5a de la Metal Gear. És el primer joc on ens posem a la pell de Jack o més conegut al camp de batalla per Naked Snake, pare de Solid, Liquid i Solidus Snake.

Naked Snake tindrà la missió d’infiltrar-se en territori soviètic per salvar la vida a un científic que els terroristes tenen detingut. Per a no ser descobert, Snake utilitzarà la selva soviètica al seu favor. Tindrem al nostre abast vestimentes de diferents colors que utilitzarem en el moment oportú. Segons el tant per cent de camuflament sabrem si ens poden descobrir o no.

A part de la infiltració apareix un altre concepte nou: supervivència. I és que si el nostre protagonista no menja la seva barra d’energia anirà disminuint fins al punt de morir-se de gana. Per tant, tindrem l’obligació de caçar serps, conills, cocodrils... si volem continuar amb la missió principal.

Naked Snake disposarà d’un sistema de lluita a poca distància anomenat CQC que l’ajudarà a desfer-se dels enemics o deixar-los inconscients. Aquesta tècnica no apareixia en darreres entregues de Metal Gear Solid. Serà un element molt important que si l’arribem a dominar ningú ens podrà parar.

Metal Gear Solid 3 ens situa al 1964, en plena Guerra Freda. Com ja hem dit abans la missió de Snake serà la de rescatar un científic rus anomenat Sokolov, que està desenvolupant secretament un tanc anomenat Shagohod. Els objectius de la missió canviaran quan el Coronel Volgin, líder de la Facció Breznev del Exercit decideix disparar un Davy Crocket (míssil nuclear) en territori rus. El míssil d’origen nord-americà és entregat a Volgin per part de The Boss, mestre de Naked Snake, com a demostració de la seva deserció cap als Estats Units. Per a netejar-se les mans i no tenir problemes amb la Unió Sovietica, els Estats Units obligaran a Snake a matar la persona que ha traït als EUA: The Boss.

Sokolov serà capturat per la Cobra Unit conformat per The Sorrow, capaç de parlar amb els morts, The Fear, expert en camuflatge, paranys i verins, The Fury, que té el poder de controlar el foc, The Pain, que pot controlar les abelles, The End, el pare dels franctiradors, i per últim, The Joy (altrament coneguda com The Boss), experta en tècniques CQC i líder de la Unitat Cobra. Naked Snake serà ferit de gravetat pel seu mentor i haurà de cancel·lar la missió.

Una setmana desprès que sigui rescatat, Snake és enviat altre cop a la selva russa com a part de l’Operacio Snake Eater, per a complir les tasques que li ha obligat els Estats Units. Durant la missió coneixerà un ex-agent de la NSA, EVA que l’ajudarà a infiltrar-se en territori enemic. Desprès de nombroses trobades amb l’Unitat Ocelot dirigida per un jove Revolver Ocelot i derrotar cada membre de la Unitat Cobra, Snake aconsegueix localitzar Sokolov i el Shagohod robat. Volgin capturarà a Snake durant l’infiltració d’aquest en la base de Groznyj Grad. Serà torturat per Volgin i perdrà un ull per culpa de la temeritat d’Ocelot. Gràcies a EVA, podrà escapar de la base enemiga i recuperar totes les seves armes.

Quan Snake torna a la base per destruïr el Shagohod, decobrirà El Llegat dels Filosofs, una organització d’”Il·luminats” que controlen el món des del darrera. Creat pels homes més poderosos dels Estats Units, la Unió Sovietica i la Xina la seva intenció es dominar el món i apoderar-se de quantes més riqueses millor. Però, la riquesa porta a la perdició perquè molts dels membres es van barallar entre ells i l’organització es va desfer. Els diners recaptats van anar a parar al pare de Volgin, que un cop mort els va deixar en herència pel seu fill. Snake s’adonarà que també ha estat enviat per recuperar el llegat dels filòsofs.

Snake destruirà la base, el Shagohod i vencerà a Volgin. Ell i EVA escaparen fins arribar a un lloc on els espera un WIG (avió). Abans però, A Naked Snake li queda una última missió. Matar al seu mestre: The Boss. Desprès d’un emocionant combat aconsegueix reduïr-la. Abans de morir, The Boss li lliura a Snake un microfilm amb el llegat dels filòsofs. Snake i Eva escaparan a Alaska. Mentre Snake dorm, EVA s’apodera del llegat i escapa. Eva deixa una cinta on explica que treballa per la Xina i que l’havien enviat per recuperar la part que li tocava al seu país. A més, també revela que The Boss mai va desertar pels Estats Units i que si ho va fer va ser per ajudar al seu país a aconseguir el llegat dels filòsofs sacrificant el seu honor i morint com una triadora. Jack rebrà el títol que l’acreditarà com a millor soldat del món: Big Boss.



Tal com va passar amb el Metal Gear Solid 2: Substance, Metal Gear 3 va rebre una expansió anomenada Subsistence. On s’hi incloïen nous extres com el Metal Gear Online i el joc Metal Gear 2: Solid Snake. En un principi, Konami España va descartar el seu llançament en territori espanyol però va tenir que rectificar quan milers de seguidors de la saga van protestar per aquesta incomprensible decisió.

Només ens queda Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Se’ns revelaran totes les preguntes que ens hem anat fent al llarg de cada Metal Gear Solid? Ja queda menys per saber-ho.