3 de març 2008

Un Joc de Condicions Extremes

Desprès d'arribar a Xbox360 i a PC, Lost Planet: Extreme Condition dóna el salt a la nova consola de Sony, la Playstation 3.


Lost Planet ens situa en un món on la vida és pràcticament impossible. E.D.N. III, el nom del planeta colonitzat, està poblada per una forma de vida alienigena. Aquestes criatures, els akrid, es van mostrar hostils immediatament. Els colons no posseïen armes per a combatir als akrid, i es van veure obligats a abandonar el planeta.

No tothom va veure amb bons ulls l'abandonament del planeta. Alguns humans van desenvolupar armes que podien fer front als akrid. Aquest grup de persones va rebre el nom de pirates de les neus. La seva missió era clara: lluitar per la supervivència.

A Lost Planet ens posarem a la pell de Wayne, un pirata de les neus que vol alliberar el "seu" nou planeta de les mans dels akrid. Per eliminar-los comptarem amb un excel·lent armament començant per una simple ametralladora, passant per un rifle de franctirador acabant amb una pistola de plasma. A part, disposarem de diferents tipus de granades per atacar a diferents objectius alhora i un garfi per a escalar llocs que sense ell serien impossibles.

Ara bé, per afrontar tots els perills que hi ha a E.D.N. III podrem disposar d'uns robots anomentas Vital Suits (VS) que ens ajudaran a fer més fàcil la tasca d'aniquilació dels akrid. Durant l'aventura podrem trobar VS amagats sota la neu, esperant per ser utilitzats. De Vital Suits n'hi ha de diferents tipus: El GTT-01, dissenyat per ajudar a la col·lonització; el GTF-11, creat per a flotar per l'aire durant uns quants segons i el GTB-22, capaç de saltar més que qualsevol dels altres Vital Suits.

Tots aquest items els utilitzarem per a fer front als akrid, insectes de tot tipus que ens faran trencar-nos el cap per tal de trobar una estratègia capaç de destruir-los. El seu punt feble però, és l'energia tèrmica que guarden a l'interior del seu cos visible des de l'exterior d'un to ataronjada.

Aquesta energia tèrmica que recollirem dels akrids caiguts ens ajudarà a sobreviure de les condicions extremes i del fred insuportable del planeta. Però hi haurà altres maneres de recollir energia tèrmica: destruint objectes, cotxes, obrint els llocs de dades o matant a pirates de les neus rivals.


El joc també disposa d'un multijugador on-line bastant complet que augmentarà la duració del joc considerablement. La mecànica del joc serà similar al off-line. Ara bé, els objectius canviaran segons el tipus de joc que escollim.

Els tipus de partides seran bàsicament quatre: Combats tots contra tots, en equips, el modo capturar ubicacions i el fugitiu. Al on-line disposarem de multitud d'escenaris basats en el joc i altres que no, i de diferents personatges que podrem anar desbloquejant conforme obtinguem més nivell.


Lost Planet: Extreme Condition no difereix molt de la resta de jocs d'acció però si que aporta aire nou aquest genere. Potser no és una compra obligatòria però esta bé tenir-lo en compte.