24 d’abr. 2008

Alone In The Dark

A Central Park estan succeint coses terribles. Edward Carnaby, detectiu en casos paranormals, s'endinsarà a les profunditats del punt neuràlgic de Nova York per intentar resoldre el misteri.

Alone in the Dark: Near Death Investigation és el nom que rebrà la 5a entrega d'aquesta saga que es va iniciar el 1992 amb Alone in the Dark. En tots els Alone in the Dark sempre apareix la figura de Edward Carnaby com a protagonista principal, en aquesta entrega no serà menys.


Un sol home haurà de fer front a tota mena de criatures, essers d’origen misteriós que s’amaguen darrere de les ombres. Però a Central Park també ens trobarem gent disposada a ajudar-nos i a interactuar amb ells. Tot i així, i com indica el joc, estarem sols en la foscor.



L'interacció amb els objectes i l’entorn serà fonamental com queda demostrat en la Tech Demo 2 de Alone in the Dark. Alguns dels puzles es basaran en combinar amb intel·ligència els materials que tinguem o en crear armes amb objectes que a primera vista semblaran inofensius. Per posar un exemple, Carnaby podrà recollir cadires, pals o bombones i utilitzar-los per avançar en la trama o per a defensar-se contra l’enemic. Per a moure aquests objectes ho podrem fer mitjançant l'stick dret (amb l'stick esquerra mourem el personatge). El protagonista mourà l’objecta en la mateixa direcció que nosaltres li indiquem.


Carnaby podrà equipar un objecta en cada mà, així mentre il·luminem el camí amb l’altra mà podrem sostenir la pistola per apuntar els enemics. Però no només podrem fer aquesta combinació sinó que podrem fer un llançaflames casolà amb un esprai i un metxer, i fins i tot un còctel molotov, combinant amb una ampolla d’alcohol, un drap i foc.


Si encara no us aneu adonat, l’element principal a Alone in the Dark serà el foc. Tal com veiem en aquesta demostració tècnica, el foc ens ajudarà en algunes ocasions a descobrir zones noves, il·luminar sales on la llum no pot entrar i defensar-nos d’enemics que tenen pànic a la llum. Serà important doncs tenir en compte aquest petit "gran" detall.


La música també tindrà un paper a destacar. Alguns monstres tipificats com a "difícils de matar" tindran una música característica i cada cop que soni, el jugador sentirà pànic només d’escoltar-la. Element que s’ha fet servir en diferents jocs de terror com ara Resident Evil o Silent Hill. A Alone in the Dark la música anirà alterant-se cada cop que realitzem alguna acció.
Molts dels temes del joc, entre ells Main Theme, estaran interpretats per un famós coru búlgars anomenat "El Misteri de les veus Búlgares"

Central Park estarà fidelment representat gràcies a l’ajuda de mapes GPS i les més de 1500 fotos agafades per Eden Games. Carnaby podrà recórrer tot Central Park a peu o en cotxe, cosa que oferirà reptes alternatius i missions secundaries que augmentaran el temps de joc en més de 20 hores de duració.


Alone in the Dark està previst que surti al Març per a Xbox360, Wii, PC i PS2, més concretament el dia 5. PlayStation3 haurà d’esperar-se més temps per a poder gaudir d’aquest ambiciós joc creat per Infogrames.

Estareu disposats a endinsar-vos a la foscor juntament amb Edward Carnaby i descobrir que s’amaga a les profunditats de Central Dark?