14 d’abr. 2008

Posa't al volant !

L’inici de Mario Kart comença amb el llançament d’aquest joc per a la sobretaula de 16 bits de Nintendo: La Super Nintendo. A partir d’aquí, la saga va fer acte d’aparició a totes les consoles de la companyia nipona que es van anar llençant posteriorment. En el monogràfic es repassen totes les entregues i algunes de les caracteristiques de tots els jocs de la Saga Mario Kart

Començant pel Mario Kart 64, el Mario Kart:Super Circuit (GB Advance), El Mario Kart: Double Dash (GameCube), el Mario Kart DS i acabant pel que fa poc ha sortit al mercat que és ni més ni menys que el Mario Kart Wii.


Totes les entregues han tingut alguna característica especial que ha fet evolucionar la saga Mario Kart. En aquesta ocasió i aprofitant l’èxit del Wiimote de la Wii s’ha intentat crear un comandament que al mateix temps fa la funció de volant. La dificultat alhora de moure el Kart es pot apreciar a les primeres partides per falta de pràctica, però un cop ho dominat l’obstacle és pot considerar la millor opció per a jugar. Pensant amb la gent més conservadora, el joc també permet l’utilització del Wiimote i el Nunchuku. Però la varietat de comandaments no acaba aquí, ja que també podrem fer servir els de Gamecube.

L’essència de Mario Kart continua estant present en aquesta nova entrega. Els personatges seran els ja coneguts Marios, Luigis i companyia. Molts personatges estaran disponibles des del principi, altres però, s’hauran de desbloquejar aconseguint els trofeus i les guanyant carreres.

Les carreres es guanyaran com en qualsevol joc de conducció, el primer en arribar a la meta guanya. Ara bé, a Mario Kart tot si val per quedar primer. Aquí és on entren en joc els objectes que aconseguirem durant el transcurs de la cursa i que podrem llençar a tot contrincant que circuli prop de nosaltres.

Un altre element que s’haurà de tenir en compte serà l’elecció del vehicle que conduirem. Ja que cada personatge podrà elegir fins a un màxim de 4 vehicles, incloent-hi un de nou com la motocicleta, amb els seus “pros” i “contres”.

Els circuits on correrem estaran ambientats en diferents espais del món “Mario”. Alguns d’ells però, ja ens sonaran perquè apareixien en jocs anteriors. La missió serà completar tots els circuits aconseguint el major numero de punts possibles i aconseguir la preuada copa.

En aquesta nova entrega, és guanya en numero de conductors en pista, uns 12 en total, però es perd el segon conductor en un mateix vehicle que apareixia al Mario Kart: Double Dash i que ens facilitava la feina alhora de llençar els objectes.

Una de les notes discordants d’aquest gran joc és la que fa referència als gràfics. Un aspecte, però que ja teníem en compte a causa de les característiques de la consola. La diferencia entre el joc de Wii i Gamecube és pràcticament nul·la. Però tot i això, estan per sobre d’altres jocs que han sortit per a Wii.

El pes d’aquesta nova entrega recau en les opcions multijugador. El multijugador offline permetrà que 4 jugadors corrin contra la CPU, i l’online ens permetrà jugar contra 12 persones de qualsevol lloc del món. Gràcies al Canal Mario Kart podrem contactar amb amics per jugar per Internet. Ara bé, se’ns farà bastant cansat tenir que anar afegint a la gent amb l’inacabable codi que ens ofereix Nintendo. Punt negatiu que deixa a Nintendo bastant lluny de l’online de Ps3 (Gratuït) i el de Xbox360 (Complet).

Mario Kart Wii és un grandíssim joc que farà gaudir a tothom que hi jugui. És veritat però, que el joc no varia ni en gràfics, ni en modalitats de joc. Podríem dir que aquesta entrega ha pecat de massa conservadorisme. Ara bé, les ganes de jugar no ens les treu ningú. Al Volant!