16 d’abr. 2008

Monogràfic Mario Kart

Mario Kart

Mario Kart és una saga de videojocs de carreres desenvolupat per Nintendo, basat en els personatges de la franquícia Mario Bros. Fins al moment, 8 és el nombre total d’entregues d’aquest spin-off desprès del llançament a Europa de Mario Kart Wii.

Super Mario Kart

Super Mario Kart va inaugurar el gènere de les carreres boges, i va ser el segon joc de Mario basat en un esport. El vehicle que s’utilitzava per recórrer el circuit era un kart, que permetia llençar objectes als rivals per impedir que arribessin abans a la meta. El joc no volia intentar ser de cap manera realista, tot el contrari, volia crear un ambient de diversió i un to desenfadat. Una característica que ha continuat tenint al llarg dels anys.

Super Mario Kart tenia 3 modalitats:

  • Mario Kart GP: Modalitat per a un o dos jugadors on l’objectiu era acabar el circuit en la millor posició possible. Quan finalitzaven els cinc circuits que composaven cada copa el que sumava més punts guanyava. A les carreres competien un total de 8 jugadors i es podia elegir nivell de dificultat: 50 cc (fàcil), 100 cc (normal), 150 cc (difícil) i 150 mirall (difícil i els circuits canviats).
  • Match Race: Competició per a dos jugadors.
  • Battle Mode: Modalitat de dos jugadors on l’objectiu és fer explotar els 3 globus del rival i evitar que explotin els teus.

A Super Mario Kart apareixien 8 pilots. Cada un d’ells tenia una habilitat especial i una velocitat diferent. En la primera entrega només hi apareixien Mario, Luigi, Toad, Koopa Troopa, Peach, Yoshi, Bowser i Donkey Kong Junior.

Mario Kart 64

Seqüela de l’exitòs joc de Super Nintendo. Com el seu antecessor, és un joc de conducció de karts protagonitzat per personatges famosos de Nintendo que va sortir per a la consola Nintendo 64.


Mario Kart 64 tenia varies característiques interessant a destacar. Una feia referència al canvi del 2D al 3D. Els personatges estaven millor dissenyats i tenien moviments més realistes. La segona característica anava dirigida al multijugador, on permetia que fossin 4, els jugadors que poguessin competir en carrera.

El joc estava dividit en varies cilindrades. Com més cilindrades, els adversaris eren més ràpids la dificultat s’incrementava. Es podia participar en un total de 4 copes (Mushroom Cup, Flower Cup, Star Cup i la Special Cup). Cada copa estava formada per quatre circuits.

Mario Kart: Super Circuit

La saga Mario Kart va donar el salt a les portàtils amb aquest Mario Kart: Super Cirucit també anomenat Mario Kart Advance. El joc combinava elements del Super Mario Kart i Mario Kart 64.

Mario Kart: Double Dash!!

Amb l’aparició de Gamecube, Nintendo va tornar a llençar un altre joc de la saga Mario Kart, aquest cop amb el nom de Mario Kart: Double Dash!!

Les novetats més destacables eren que tots els circuits eren completament nous i l’altre, l’ús d’un vehicle amb dues places, per a que mentre un personatge conduís, l’altre tirés objectes als altres pilots. El planter de personatges va augmentar considerablement en aquesta entrega. Va ser un dels primers jocs de Gamecube que vapermetre el joc en una xarxa local de consoles.


Mario Kart DS

Mario Kart DS va ser el sisè videojoc de la saga (si contem els Mario Kart Arcade 1 i 2 que van sortir per a màquines recreatives) desenvolupat i publicat per Nintendo per a la consola Nintendo DS. Va ser el primer joc de la DS en utilitzar la tecnologia Wifi Connection.


Mario Kart Wii

Mario Kart Wii es caracteritza per utilitzar un volant com a comandament (Wii Wheel) i per a incorporar noves opcions al online a través de la connexió WiiConnect24 de Nintendo.